African Braai

Deze rijke en warme Afrikaanse melange kenmerkt zichzelf door de ingrediënten als koffie en kokos. Heerlijk bij vlees als rub of marinade. 

 

€ 4,29
  • Koop 8 voor € 4,00 en bespaar 6.76%
Meer informatie

Braai is een melange afkomstig uit Zuid-Afrika. Braaien ofwel grillen, door de bereiding van ‘braaivleis’, is een belangrijk onderdeel uit de Zuid-Afrikaanse eetcultuur.

Zuid-Afrika – ook wel bekend als ‘Een wereld in één land’ – kent vele culturen en religies. En zo ook smaken. Zowel Oost-aziatische invloeden als die van de Indiërs zijn merkbaar in deze gekruide keuken. Bij Zuid-Afrika denk je misschien aan typische gerechten als bobotie of bunny chow, maar er is veel meer dan dat. Het land staat bijvoorbeeld ook bekend om zijn Afrikaanse braai. Met zijn allen gezellig bij de bbq, wachtend en kletsend, terwijl er grote stukken vlees op tafel liggen die uiteindelijk door iedereen tegelijk worden opgegeten.

De Zuid-Afrikaanse keuken kent ook veel gerechten die bereid worden in gietijzeren pannen, de welbekende stoofschotels vol smaken en geuren. En niet alleen met vlees; vis is ook zeer geliefd. Of wat dacht je van rijstgerechten met zowel vlees of vis, als lekker veel groenten? De smaken uit onze African Braai zijn heerlijk in een marinade voor als je vlees gaat grillen tijdens je eigen ‘braai-feestje’, maar ook in bijvoorbeeld een rijstgerecht met gemarineerde kip of een currysaus met vlees en groenten die je serveert in uitgehold wit brood (bunny chow).

Lekker in gerechten met vlees en groenten. Goed te gebruiken in een marinade bij het grillen van vlees of gevogelte die je serveert met geurige rijst en een smaakvolle groentesaus.

Recepten waar de African Braai goed tot zijn recht komt: Recepten African Braai

Ingrediënten: paprika, ui, gerookte paprika, 5,9% kokos, 5% koffie, korianderzaad, knoflook, zwarte kardemom, komijnzaad, oregano, zwarte peper, rozemarijn, witte peper. Bevat geen toegevoegd zout.

Inhoud:  75 g