African Style BBQ

Deze Afrikaanse kruiden bestaan uit een mix van tomaat, (gerookte) paprika en kokos. Heerlijk als rub voor langzaam gegaard rundvlees van de BBQ. 

€ 5,40
Meer informatie

De West Afrikaanse keuken begint langzaam ook Europa te veroveren. En dat is maar goed ook. Want deze kruidige comfort food-keuken verovert harten vanaf de eerste hap. 

Afrika als continent is natuurlijk heel groot. Niet gek dus, dat ook hier een heleboel keukens te onderscheiden zijn. In deze kruidenmelange is vooral gekeken naar de smaken van West-Afrika. Deze keuken – als je dat al één keuken zou kunnen noemen – werd beïnvloed door onder andere Portugal, Frankrijk en Engeland, maar heeft inmiddels ook echt zijn eigen signatuur. Kenmerken zijn bijvoorbeeld de warme smaken van gerookte paprika en cacao. Maar je kunt ook frisse, zure tonen herkennen van tamarinde en zelfs pittigheid van jalapeno pepers en ancho chili’s.

De West-Afrikaanse keuken is eenvoudig, maar wel rijk in smaken. Er wordt veel gebruik gemaakt van groenten en vezelrijke producten zoals rijst en brood. Ook stoofpotten en soepen staan hier graag op het menu. Een echte favoriet is jollof (gekruide, pittige rijst met tomaat en paprika), vrijwel ieder land heeft wel een eigen variant op dit gerecht. Ieder gerecht begint vaak met een basis van tomaat, ui en chili. Groenten spelen in deze keuken een belangrijke rol. Vlees of vis zie je veelal terugkomen in een stoofpot of braai.

Gebruik deze melange om een pittige tomatensaus mee te maken. Of roer 'm door curry's. Meer zin in een stuk vlees? Dan is deze kruidenmix ideaal als rub voor langzaam gegaard rundvlees van de BBQ.

Na openen droog en donker bewaren.

Recepten waar deze kruiden goed tot hun rechten komen: Recepten African Style BBQ

Inhoud: 80 g

Ingrediënten: specerijen (chili, paprika, zwarte peper, kaneel, kruidnagelen), cacao, uit, tomaat, gerookte paprika, kokos, knoflook, chicorei extract en tijm.