Valderrama Arbequina Olijfolie 500 ml

De fles Arbequina olie van Valderrama is zeer zacht en wordt gekenmerkt door mooie tonen van groene appeltjes, mango, banaan, limoen en vers gemaaid gras. Uitermate geschikt voor salades, sauzen, dressings en risotto’s.
€ 16,00
Meer informatie

Deze Arbequina olijfolie van Valderrama is te omschrijven als zacht en fris. De combinatie tussen groene appeltjes, mango, banaan, limoen en vers gemaaid gras zorgen voor de mooie tonen in de olijfolie. Valderramaolijfolie is ongefilterd, waardoor een schitterende goudgele ‘blinde’ olijfolie ontstaat. De centrifuge vervangt het filter waardoor geen aroma’s en dergelijke in het filter achterblijven.

Géén eerste persing, géén tweede persing, helemaal géén persing. Valderrama centrifugeert volgens een geheel nieuw innovatief systeem. Het gehele productieproces vindt plaats bij maximaal 18 graden Celcius. Hoe lager de temperatuur, hoe beter de kwaliteit. Tanninegevoelige schilletjes worden binnen 1 minuut uitgecentrifugeerd. Hierdoor geen bitter en geen dominantie. Zachtheid, zachtheid, zachtheid is het kenmerk van Valderrama. Van de pluk tot in de fles duurt slechts 45 minuten. Deze korte verwerkingstijd garandeert een maximaal behoud van aroma’s, smaken, vitamines en antioxidanten. V Vele topchefs roemen Valderrama om haar zachte smaak en het weinig dominante karakter. Valderrama ondersteunt en begeleidt een gerecht i.p.v. te domineren. Hierdoor kan een schitterende smaakbalans in gerechten tot stand worden gebracht

Uitermate geschikt voor salades, sauzen, dressings en risotto’s. Een aanrader om over vruchten, zoals gele meloen, ananas en aardbeien te druppelen. Erg lekker om witbrood in te dopen. 

Ingrediënten: groene appeltjes, mango, banaan, limoen en vers gemaaid gras.

Inhoud: 500 ml

Voedingswaarden Per 100 ml
Energie 3400 kj / 824 kcal
Vetten 92.0 g
   waarvan verzadigd 14.0 g
Koolhydraten 0.0 g
   waarvan suikers 0.0 g
Eiwitten 0.0 g
Zout 0.0 g
Vitamine E 18.0 mg
VRN / NRV vit e 150%