Asian Style BBQ

Deze Aziatische BBQ kruiden zijn te omschrijven als pittig en fris. Citroengras en kruidige koriander voeren hier de boventoon. Heerlijk bij visgerechten. 

€ 5,40
Meer informatie

Wie denkt aan Aziatisch eten, denkt aan street food. Kleine stalletjes op straat die de lekkerste vlees en visgerechten verkopen. In Azië zijn ze gek op kruiden en die proef je meteen. Denk aan pittige smaken, frisheid van limoen en citroengras en kruidige koriander. Als je die toevoegt aan je gerechten, is het met je ogen dicht en een vleugje fantasie net alsof je op een Chinese markt staat. 

In China is barbecue, daar ook wel Shaokao genoemd, de basis van street food. Vlees wordt hier lang gemarineerd en vervolgens gegrild boven houtskool. Maar vergis je niet, de Chinese keuken is eigenlijk amper één keuken te noemen. Door al die verschillende regio’s, is de variatie aan gerechten ook enorm. De barbecue-cultuur kent hier veel overeenkomsten met Nederland. Men staat hier graag met z’n allen rond de BBQ.

De favorieten zijn rundvlees en kip, maar ook gamba’s en varkensvlees. In deze kruidenmix komt alles samen. Het is eigenlijk het beste uit alle regio’s van China geworden. Een spannende combinatie met de scherpte van chili’s en frisse tonen van koriander, citroenschil, limoenblad en citroengras. Maar ook de warmere smaak van zwarte peper met dragon en grapefruit is duidelijk te herkennen. Daarmee zet je de lekkerste gerechten uit de moderne Chinese keuken op tafel. De Chinese BBQ is fris, pittig en vooral verslavend lekker.

Smeer dit specerijenmengsel eens op een hele zeebaars of zelf op kibbeling. Of geef de kipspiesjes of ander vlees van de BBQ een Aziatisch tintje. 

Na openen donker en droog bewaren

Recepten waar deze kruiden perfect bijpassen: Recepten Asian Style BBQ

Ingrediënten: specerijen (korianderzaad, gember, zwarte peper, citroengras, chillies, kardamonvruchten), kruiden (limoenblad, peterselie, dragonblad), tomaat, kokosnoot, ui, citroenschil, citroensap, knoflook en sinaasappelschil. 

Inhoud: 70 g