Baharat

Deze overheerlijke specerijenmelange heeft een vol een warm karakter door ingrediënten als paprika en kaneel. Heerlijk bij een Arabisch zoals hummus.

€ 4,95
Meer informatie

Achtergrond Gastvrijheid en vrijgevigheid staan centraal bij het eten en drinken in de Arabische wereld. De Arabische keuken staat bekend om haar rijke smaken en heerlijke specerijen. Baharat wordt daarbij veelvuldig gebruikt. De samenstelling kan van streek tot streek verschillen. Kenmerkend is vaak wel het gebruik van nootmuskaat en kaneel in de melange. Vooral kaneel geeft baharat zijn typische lichtzoete smaak.

Baharat kan veelzijdig worden gebruikt in de keuken. Meng één á twee flinke theelepels met wat olijfolie en je kunt er allerlei vleessoorten mee inwrijven. Even laten intrekken en het is klaar voor verdere bereiding. Zoals de meeste andere specerijenmelanges in het Original Spices assortiment, bevat baharat geen zout. Dat maakt het gebruik een stuk eenvoudiger. Zout kan altijd achteraf aan het gerecht worden toegevoegd.

Erg geschikt voor gerechten zoals hummus, falafel en tajines. Meng de Baharat met een paar theelepels olijfolie en je kunt er allerlei vleessoorten mee inwrijven, om ze die typisch Arabische smaak mee te geven.

Recepten waar de Baharat goed tot zijn recht komt: Recepten Baharat

Ingrediënten: paprika 43%, korianderzaad, zwarte peper, kaneel 9,9% , komijnzaad, kardemom, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagel, cayennepeper. Bevat geen toegevoegd zout.

Inhoud: 80 g