Beef Jerkey

Beef Jerky wordt ook wel gekenmerkt als gedroogd vlees. Het vlees wordt gekruid, gekookt en tenslotte gedroogd. Heerlijke toevoeging voor de borrelplank.
€ 10,00
Meer informatie

Beef Jerkey, is simpel gezegd gedroogd vlees. In het proces wordt het vlees, gekruid, gesneden, gerookt en tenslotte gedroogd. Tijdens het kruiden van het vlees wordt er goed gelet op de hoeveelheid en de manier waarop dit wordt gedaan. Het is namelijk cruciaal dat dit proces goed verloopt. Aan het einde van het proces wordt het vlees een aantal uur gedroogd. Door het drogen krijk het vlees een krokante 'bite'.

Oorspronkelijk is Beef Jerkey een uitvinding van de Zuid-Amerikaanse indianen. Spaanse avonturieren zagen tijdens hun ontdekkingsreizen hoe de de Inca's hun vlees droogden zodat het langer bewaard kon worden. De Spanjaarden noemde deze uitvinding Charqui, wat later verbasterde tot Jerkey. Tegenwoordig wordt gedroogd vlees vaak gebruikt als toevoeging op de borrelplank. 

Deze Beef Jerkey komt van sager  van de Ter Weele. Deze slager uit Oene is een zelfslachtende slager. Doordat deze slager dit proces zelf uitvoert is het vlees ontzettend vers. Ter Weele levert niet alleen deze Beef Jerkey, ze assisteren de Librije ook regelmatig bij kookworkshops. 

Inhoud: 1 zakje