Botanical Spirits - REVENGE 50 cl

JONNIE’S REVENGE
Jonnie Boer, chef van restaurant De Librije in Zwolle, droomde al jaren van het maken van een ultieme eigen Hollandse gin. Een sublieme genever. Revenge werd het resultaat van een lange zoektocht naar de perfecte smaakbalans van de bittere en scherpe smaak van genever en de toevoegingen van wereldwijd verzamelde botanische kruiden en specerijen. Zo ontstond een fantastisch maceraat op basis van kaffir limoen en sinaasappel voor de juiste zuurgraad. Daaraan toegevoegd een vernuftig vleugje citroenafrikaantjes en pepers voor de scherpte en voor de diepte en complexiteit de smaak van laurier en kaneel, afgerond met een prachtige zoete bite van steranijs.


50cl - 41.7% vol.

€ 50,00
Meer informatie

De ultieme wraak van Holland

Genever is het volmaakte anagram van Revenge en dat is geen toeval. De hele wereld drinkt gin en denkt daarbij aan zijn Engeland. Maar de methode om gin te maken, is ooit schaamteloos gejat van de Hollanders. Gin is afkomstig van de Engelse naam ginnever en je raadt al wat dat betekent: genever natuurlijk! Vandaag slaat chef Jonnie Boer keihard terug met zijn botanisch verrijkte genever die de Engelse gins doen verbleken. Want de ultieme wraak van Holland op de Engelsen voor deze goedkope diefstal is simpel: het ontwikkelen van de lekkerste spirit die ooit door onze kelen stroomde. Revenge is een botanische spirit die een nieuwe betekenis geeft aan het woord genever. Of zullen we gin zeggen?

Botanical-Spirits-Revenge-By-Jonnie-and-Therese-sfeer-foto-hand
SKULL-Botanical-Spirits-Revenge-By-Jonnie-and-Therese

We nemen terug wat van ons is

Eerlijk is eerlijk: de Alchemisten ontwikkelden het distilleren van graan voor het maken van medicijnen. Met de toevoeging van de jeneverbes en verfijning van het distilleren maakten Nederlanders begin 17e eeuw een ongekend mooi en lekker product. Een product dat de wereld zou veroveren. De Hollandse spirit werd via de VOC groot gemaakt in vele landen wereldwijd. Dutch Courage noemden de Engelsen het eerst, wat later ginnever en uiteindelijk gin zou gaan heten. Natuurlijk sloegen ze al snel zélf aan het distilleren. In een rustiger vaarwater ontwikkelde gin zich door de eeuwen heen tot een ongekend populaire drank die vooral vandaag in alle kroegen en restaurants ter wereld te bestellen is. Vanaf vandaag nemen we terug wat van ons is. En hier kunnen de Engelsen niet aan tippen natuurlijk. Dit is onze Revenge!

Jouw “spirit” zal nooit meer dezelfde zijn!

Bij Botanical Spirits by Jonnie & Thérèse draait alles om het creëren van eerlijke en unieke producten voor échte liefhebbers. We streven naar perfecte authentieke ervaringen die alle zintuigen zullen prikkelen door samen het ongebaande pad te bewandelen. We gebruiken onze creatieve geest om oneindige mogelijkheden te ontdekken van nieuwe smaakcombinaties. Dat is onze teamspirit! Ga met ons mee op onze creatieve reis en experimenteer er op los met onze spirits. Ervaar de intense smaak op zijn puurst, zonder ijs. Of maak een geweldige cocktail waarmee je een totaal andere dimensie creëert. Jouw “spirit” zal nooit meer dezelfde zijn! Check voor inspiratie onze Instagram pagina @botanicalspirits_nl