Surinaamse Roti

De overheerlijke Surinaamse melange bestaan uit een simpele basis van aardappel, kip, kousenband, ei, rotivellen en kruiden. Heerlijk bij roti en Surinaamse curry's.
€ 4,95
Meer informatie

Suriname, ofwel ‘de groenste schat van de aarde’, biedt naast zijn groene jungles ook indrukwekkende rivieren, een bruisende hoofdstad en een verscheidenheid aan smaken. De diverse bevolkingsgroepen in dit kleinste land van Zuid-Amerika zorgen voor veel verschillende gerechten. In Nederland is roti de meest bekende. Officieel is roti de naam van een Indiaas platbrood, daar komt het dan ook vandaan. Het belandde vervolgens in Suriname en daar is er een gerecht van gemaakt. Dit gerecht is vervolgens met Surinamers mee naar Nederland gekomen.

Balans is misschien wel het juiste woord voor de mix van smaken die er gebruikt wordt. Typische Surinaamse gerechten zijn onder andere Saoto-soep (Surinaamse kippensoep), Heri Heri (een gerecht van banaan, zoete aardappel en cassave) en uiteraard de welbekende roti, op smaak gebracht met masalakruiden. Masalakruiden, een mix van onder andere koriander, kurkuma, komijn, mosterdzaad, nigella zaad, fenegriek en peper, is tevens de basis van onze melange.

Wil je de originele roti maken? Zorg dan in ieder geval voor gekruide kip, gekruide aardappels, kousenband, ei en uiteraard een rotivel. Én eet het met je handen door stukjes brood te gebruiken als ‘lepel’. Euroma Surinamese Roti is niet alleen lekker in zelfgemaakte roti, maar kun je ook goed gebruiken in (vegetarische) curry’s, zelfgemaakte eiersalade of een stoofgerecht met kerrie. Houd in gedachten dat balans belangrijk is, verder kun je zoveel experimenteren als je wilt en naar hartenlust gaan ontdekken.

Recepten waar de Surinaamse Roti goed tot zijn recht komt: Recepten Surinaamse Roti

Ingrediënten: ui, nigella zaad, paprika, kurkuma, mosterd, korianderzaad, knoflook, komijn, zwarte peper, chili, tomaat, fenegriek, peterselie. Bevat geen toegevoegd zout.

Inhoud: 90 g