Cycloon FAQ

Bij Librije’s Winkel worden pakketten bezorgd via het netwerk van Fietskoeriers.nl. De reden is simpel; we willen onze pakketverzending zo duurzaam mogelijk laten bezorgen.

Hoe werkt dat dan?

Alle artikelen die wij versturen worden met vrachtfietsen bij ons opgehaald en naar een overslagplaats van Fietskoeriers.nl gebracht aan de rand van de stad. Daar worden de pakketten verdeeld in twee stromen: pakketten die op de fiets bezorgd kunnen worden en pakketten die met de auto bezorgd moeten worden. Alle pakketten worden vervolgens overgeladen in groengasauto’s en naar de juiste sorteercentra gebracht. Pakketten die op de fiets bezorgd kunnen worden, worden weer naar een overslagplaats aan de rand van de stad van bezorging gebracht en daar overgeladen in vrachtfietsen. Van daaruit wordt het laatste stuk per fiets bij je thuisbezorgd.

Alleen die laatste paar kilometer op de fiets zet qua CO2-besparing toch geen zoden aan de dijk?

Jazeker wel. De laatste kilometers in de pakketbezorging zijn veruit de vervuilendste kilometers. TNO heeft berekend dat alleen het fietsen van de laatste kilometers al een CO2-besparing van 60% per pakket oplevert op de gehele reis van een pakket! En ongeveer 35% van al onze pakketten kunnen al door fietskoeriers worden bezorgd. Dus reken maar uit die winst!

Dus niet de hele reis van een pakket wordt op de fiets gedaan?

Nee, de fietskoeriers kunnen veel aan, maar alleen het eerste en laatste stuk doen ze op de fiets. Voor de grotere afstanden tussen de steden gebruiken ze auto’s op groengas. Zo rijden alle vervoersmiddelen daar waar ze het beste tot hun recht komen: de auto op de snelweg en de fiets in de stad.

Waar rijden die fietskoeriers dan allemaal?

Er rijden al fietskoeriers in meer dan 30 steden in Nederland. Dat is al gauw goed voor zo’n 4,2 miljoen Nederlanders waarvoor pakketjes op de fiets bezorgd kunnen worden! En Fietskoeriers.nl werkt er hard aan om het aantal steden uit te breiden, dus na verloop van tijd staan de fietskoeriers bij steeds meer Nederlanders op de stoep.

Ik woon op een plek waar ze niet bezorgen, wat nu?

Om pakketten die buiten hun fietssteden vallen toch te kunnen beleveren werken ze samen met DHL. Zij bezorgen de pakketten voor Fietskoeriers.nl op plekken waar ze niet met de fiets kunnen komen of waar geen vestiging van hen zit. De busjes van DHL zitten dan voller en de uitstoot kan hiermee beperkt worden. En gelukkig werkt DHL ook aan verduurzaming van hun wagenpark.

Wanneer bezorgen de fietskoeriers?

Producten op werkdagen voor 16.00 uur besteld, heb je de volgende werkdag tussen 18.00 en 22.00 uur thuis*. Dan is de kans het grootst dat je thuis bent. Mocht je toch niet thuis zijn, dan proberen ze het bij directe buren. Zendingen naar bedrijfsadressen worden op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur bezorgd*. Fietskoeriers.nl doet 3 bezorgpogingen. Is het dan nog niet gelukt, dan gaat het pakket retour naar Librije’s Winkel.

*bestel je op vrijdag, dan wordt het maandag bezorgd. Verzorgt DHL de bezorging dan krijg je het zaterdag. Betreft het een zakelijk adres dan wordt het pakket dinsdag bezorgd.

Fietsen ze ook met slecht weer?

Jazeker, ze hebben zelfs speciale wielen met spikes voor als het ijzelt of glad is. Natuurlijk zijn er extreme omstandigheden dat er niet wordt gefietst, maar dan houden ze je via de track en trace op de hoogte. By the way; het is sinds het bestaan van Fietskoeriers.nl (2016) nog maar 1 keer in 1 stad voorgekomen dat Fietskoeriers.nl het niet verantwoord vond om hun fietskoeriers op pad te sturen. Het zijn dus echte bikkels.

Je kunt toch niet alles bezorgen op de fiets?

Een piano of driezitsbank kan natuurlijk niet, maar in een vrachtfiets met aanhanger zit ongeveer net zoveel ruimte als een gemiddelde bestelauto.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Zeker, zodra je bestelling is geplaatst, krijg je een mail met een track-en-tracecode. Vul deze code in op de website van Fietskoeriers.nl en je weet precies wat de status van je bestelling is.

Kan ik de bezorgdag wijzigen?

Jazeker, je kunt tot 18.00 uur je bezorgdag bij Fietskoeriers.nl wijzigen. Handig is om dan even contact op te nemen met de klantenservice van Fietskoeriers.nl. Ze zijn te bellen (085 - 273 74 42), whatsappen (06 - 144 35 193), mailen (info@fietskoeriers.nl) en je kunt ook met ze chatten via Fietskoeriers.nl. Hou dan de track-en-tracecode die je via de mail hebt gehad bij de hand.

Ik ben niet thuis, want ik zit op het terras. Kan ik dan mijn pakket daar laten bezorgen?

Ja hoor. Tot 18.00 uur kun je je afleveradres wijzigen. Voorwaarde is wel dat het nieuwe adres een beetje in de buurt is. Wederom is het dan handig om dan even contact op te nemen met de klantenservice van Fietskoeriers.nl. Ze zijn te bellen (085 - 273 74 42), whatsappen (06 - 144 35 193), mailen (info@fietskoeriers.nl) en je kunt ook met ze chatten via Fietskoeriers.nl. Hou dan de track-en-tracecode die je via de mail hebt gehad bij de hand.

En wat als ik niet thuis ben?

Als je niet thuis bent op het moment dat de fietskoerier bij je voor de deur staat, proberen ze je pakket bij je buren te bezorgen. Je krijgt dan een kaartje in je brievenbus met het adres waar je je pakket kunt afhalen. Lukt het ook bij je buren niet? Dan proberen ze het gewoon de volgende doordeweekse avond weer tussen 18.00 en 22.00 uur.