Funghi Trifolati

Deze Italiaanse specerijenmelange kenmerkt zichzelf door de ingrediënten als rozemarijn en salie. Heerlijk bij lasagne, risotto of verse groenten.
€ 4,29
Meer informatie

Funghi Trifolati of ‘champignons op zijn Italiaans’ is een heerlijke manier om champignons te bereiden. De naam stamt af van het werkwoord trifolare, een bereidingswijze waarbij de ingrediënten worden gesauteerd met peterselie. Aan deze traditionele melange hebben we rozemarijn en salie toegevoegd, waardoor hij iets kruidiger en rijker smaakt. Ui zorgt voor een zoete noot die uitstekend samengaat met champignons. Tomaat maakt deze melange iets hartig en geeft een intense smaak. En de zwarte peper zorgt voor wat pit.

Achtergrond Funghi Trifolati komt uit de regio Piëmont in Italië. Funghi betekent champignons. Trifolare verwijst naar een bereiding met olie, knoflook en peterselie die veel wordt gebruikt in gerechten met champignons. Trifola is het Piëmontese dialectwoord voor de witte truffel van Alba, en ligt aan de oorsprong van het werkwoord trifolare. Waarschijnlijk werden truffels vroeger vaak bereid op deze manier en dankt funghi trifolari daar de naam aan.

Heerlijk om risotto mee te maken maar ook heel geschikt voor pastasauzen, lasagne, soep of groenten.

Recepten waar de Funghi goed tot zijn recht komt: Recepten Funghi Trifolati

Ingrediënten: ui, peterselie 15%, knoflook, paddenstoelen 5%, rozemarijn, salie, zwarte peper, tomaat. Bevat geen toegevoegd zout.

Inhoud: 65 g