Kus van Thérèse: Riesling

Deze Duitste kus is te omschrijven als licht tintelend met veel minrealiteit. Deze wijn is een echte klassieker en behoort daarom zekere een plekje te krijgen in uw wijnvoorraad. 

€ 20,00

Maximaal 200 tekens

Meer informatie

Deze Duitse droge rieslingwijn is een van de meest gewaardeerde witte wijnen ter wereld. Hij wordt geproduceerd in Trittenheimer Altärchen: gelegen op terrassen en glooiende stukken van wijngaarden aangeplant met betere klonen Riesling voor droge wijnen in de '90 jaren. Droge rieslings hebben een hoog zuurgehalte en tonen vaak aroma's van limoen, citroen en groene appel.

Deze wijn is licht en verfrissend en kan perfect worden gecombineerd met een breed scala aan gerechten, waaronder vis, gevogelte en salades. Een van de belangrijkste kenmerken van deze droge rieslingwijn is het unieke terroir van de regio waar het wordt geproduceerd.

De bodemgesteldheid en het microklimaat in deze regio zijn van groot belang voor de smaak en kwaliteit van de wijn. 

De productie van deze droge rieslingwijn vereist een zorgvuldige oogst en vinificatie. De druiven worden met de hand geplukt om ervoor te zorgen dat alleen de beste trossen worden gebruikt. Na het persen wordt het sap gefermenteerd met behulp van natuurlijke gisten, wat bijdraagt ​​aan de complexiteit en diepte van de wijn.

Het vinificatieproces vindt plaats in roestvrijstalen tanks om de frisheid en fruitigheid van de wijn te behouden. Een van de meest opmerkelijke aspecten van droge Duitse rieslingwijn is de capaciteit om te rijpen en complexer te worden met de tijd. Wanneer de wijnen jong zijn, hebben ze aroma's van citrus en groene appel, met een hoog zuurgehalte en een lichte body. 

Al met al is deze droge Duitse rieslingwijn een unieke en heerlijke wijn, die het beste kan worden gedronken bij de maaltijd of als aperitief. Het unieke terroir en de productiemethoden maken het tot een van de meest gewaardeerde witte wijnen ter wereld, die zeker de moeite waard is om te ontdekken.

Serveerdadvies: 8ºC

Alcoholpercentage:   

Inhoud: 0,75L