Speculaaskruiden

Deze warme, kruidige melange kenmerkt zich door ingrediënten als Ceylon kaneel en gevriesdroogde gember. Heerlijk om koek en speculaas op smaak te brengen. 

€ 4,95
Meer informatie

Speculaaskruiden, ofwel koekkruiden, zijn gedurende het hele jaar niet weg te denken uit de Hollandse keuken. Deze warme, kruidige melange kenmerkt zich door ingrediënten als Ceylon kaneel en gevriesdroogde gember. De ingrediënten zijn zorgvuldig samengesteld met Jonnie Boer, wat resulteert in deze Speculaaskruiden met een twist. Heerlijk om koek en speculaas mee op smaak te brengen maar ook geschikt voor taarten of in ontbijtgerechten.

Speculaas komt voort uit het woord specerij. In de zeventiende eeuw hebben de Nederlanders veel gehandeld in specerijen. Door de VOC werden kruiden en specerijen breed verkrijgbaar en daardoor ook betaalbaar. Bakkers gingen flink experimenteren en ontwikkelden elk een unieke bereidingswijze voor het beste koekje, nu beter bekend als speculaas. De naam is afkomstig uit de samenstelling van specerij en Claes, op de ouderwetse speculaasjes stond dan ook altijd een ’Claes’ afgebeeld. Kenmerkend voor speculaas zijn de speculaaskruiden: een goede basis bestaat uit een mengsel van kaneel, nootmuskaat, gember, kardemom en peper.

Recepten waar de speculaaskruiden goed tot hun recht komen: Recepten speculaaskruiden

Tip: Bak je koekjes of pannenkoeken, maak je ouderwetse peperkoek of warm je gewoon havermoutpap op? Deze koekkruiden voegen snel en gemakkelijk een natuurlijke, en warme, kruidige smaak toe. Probeer de koekkruiden ook in muffins, koffiegebak, taarten en krentenbrood.

Ingrediënten: ceylon kaneel 59%, korianderzaad, anijszaad, roze peper, citroenschil, gember 3%, nootmuskaat, piment, kardemom. Bevat geen toegevoegd zout.

Inhoud: 55 g