Thai Green Curry

Deze rijke en frisse melange kenmerkt zich door ingrediënten als citroengras en laos. Heerlijk bij groene curry's, salades, gevolgde en vleesgerechten.
€ 4,95
Meer informatie

De Thaise keuken is, in tegenstelling tot wat veel mensen buiten Thailand denken, niet homogeen. Er wonen in Thailand vele verschillende volkeren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Thaise keuken zeer divers is en gebruik maakt van een grote verscheidenheid aan ingrediënten, kruiden en specerijen.

De Thai green curry en vele andere kruidenmengsels hebben daardoor een wisselende samenstelling en smaak. De naam ‘Green Curry’ is afgeleid van de kleur van het kruidenmengsel. Afhankelijk van de hoeveelheid pepers en de voorkeur van de kok, kan de green curry een aangename lichte of hete smaak krijgen.

Thai Green Curry is een groene specerijenmelange die gemakkelijk tot een pasta worden gemaakt door het te mengen met water, olie of vissaus tot de gewenste consistentie. Voor een meer traditionele Thaise smaak, kan het water geheel worden vervangen door vissaus alleen of in combinatie met garnalenpasta (ongeveer één eetlepel garnalenpasta op twee tot drie eetlepels poeder). Meng de Thai Green Curry poeder met genoeg vissaus aan om een pasta-achtige consistentie te maken.

Recepten waar de Thai green curry goed tot zijn recht komt: Recepten Thai green curry

Ingrediënten: citroengras 26%, korianderzaad, knoflook, komijnzaad, paprika, chili zaad, cayennepeper, ui, laos 4%, peterselie, groene peper, korianderblad, kurkuma. Bevat geen toegevoegd zout.

Inhoud: 70 g