Rode wijn

3 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rode wijn

3 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kus van Thérèse rode wijn

Op zoek naar een goede rode wijn? In Librije’s winkel vindt u een breed assortiment aan rode wijnen die ook in het restaurant van De Librije worden geschonken. Deze wijnen hebben ieder hun eigen karakter en verhaal. De rode wijnen van Thérèse Boer bestaan uit de merlot, cabarnet sauvignon, shiraz en pinotage druif. Rode wijn past perfect bij een stukje vlees. De wijn versterkt dan niet alleen het gerecht op smaakniveau maar ook op belevenisniveau. De rode wijn in dit assortiment is zorgvuldig samengesteld door Thérèse Boer en haar sommeliers van De Librije. Op deze manier wordt de kwaliteit van de wijn eenvoudig gewaarborgd. Ook is alle rode wijn exclusief te verkrijgen in Librije ’s winkel. De wijnen worden namelijk speciaal voor De Librije gemaakt.

Over het algemeen is rode wijn de meest gedronken wijn in Nederland. Al eeuwenlang wordt er rode wijn gedronken. Vroeger werd rode wijn zelfs meer gedronken dan normaal water. De wijn werd toen overigens wel in een lager alcoholpromillage gedronken. Wijn was op dat moment schoner en veiliger om te drinken dan drinkwater. In die tijd bestond er nog geen filtersysteem die het water kon zuiveren tot schoon en gezond drinkwater.

Verschillende druivensoorten

Binnen de wereld van rode wijn zijn er aantal druivensoorten die worden gezien als de meeste lekkere wijndruiven. Onder deze druiven valt onder andere de merlot, shiraz, pinotage en cabarnet suavignon druif. Al deze soorten druiven dragen hun eigen karakter en smaakprofiel. Al deze druiven zitten in een van rode wijnen uit het Kus van Thérèse wijnassortiment. 

De merlot druif

Merlot is een populaire rode wijndruif die zijn oorsprong vindt in de Bordeaux regio van Frankrijk. Het is een zachte, soepele en fruitige wijndruif die door wijnliefhebbers over de hele wereld wordt gewaardeerd. De Merlot druif staat bekend om zijn donkerblauwe kleur en zijn dunne schil, waardoor hij gevoeliger is voor weersomstandigheden en ziekten dan sommige andere druivensoorten. Toch is hij erg populair vanwege zijn goede smaak.

Merlot wijnen hebben doorgaans een dieprode kleur en een aroma van rijp fruit, zoals zwarte bessen, pruimen en kersen. De smaak van Merlot kan variëren van licht tot vol en rond, afhankelijk van de regio waar hij vandaan komt en de manier waarop hij is gemaakt. In sommige gevallen kan de wijn ook een subtiele kruidige smaak hebben, met hints van vanille of cederhout. De Merlot wijndruif is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een toegankelijke en gemakkelijk drinkbare rode wijn. Het is ook een goede keuze als u op zoek bent naar een wijn die goed past bij een breed scala aan gerechten, zoals gegrild vlees, kaas, pasta en pizza. 

Of u nu een beginnende wijnliefhebber bent of een doorgewinterde kenner, Merlot wijn is een uitstekende keuze om te ontdekken en te genieten van de rijke smaken en aroma's van deze populaire druivensoort. Deze druif is verwerkt in de cabernet sauvignon / merlot / shiraz / pinotage wijn uit het Kus van Thérèse wijnassortiment.

Cabernet sauvignon druif

Cabernet Sauvignon is een van de meest populaire en beroemde druivensoorten ter wereld. De druif staat bekend om zijn dikke schil, die zorgt voor een diepe kleur, en zijn krachtige smaakprofiel. Cabernet Sauvignon wijnen hebben doorgaans een diepe rode kleur en een complex aroma, dat kan variëren van zwarte bessen en bramen tot tabak en cederhout. De smaak is vaak vol en krachtig, met stevige tannines en een lange afdronk. Deze wijnen worden vaak gekenmerkt door hun rijke en complexe smaken, die zich na verloop van tijd kunnen ontwikkelen en verbeteren.

Cabernet Sauvignon wijnen zijn uitstekende begeleiders bij rood vlees, lamsvlees, wild en sterke kaassoorten. Ze zijn ook geschikt om te combineren met kruidige gerechten en gegrilde groenten. De wijnen kunnen goed ouderen en zich ontwikkelen in de fles gedurende tientallen jaren. 

Cabernet Sauvignon wijnen zijn een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een krachtige, volle en rijke rode wijn. Deze druif is verwerkt in de cabernet sauvignon / merlot / shiraz / pinotage wijn uit het Kus van Thérèse wijnassortiment. 

Shiraz druif

De Shiraz druif is een van de meest populaire blauwe druivensoorten ter wereld en is vooral bekend om zijn gebruik in Australische en Zuid-Afrikaanse wijnen. In de Verenigde Staten en sommige andere landen wordt de druif Syrah genoemd, maar het is dezelfde druif.

De Shiraz druif wordt vaak gekenmerkt door zijn diepe kleur, volle body en rijke smaakprofiel. Het heeft een vol aroma van zwarte bessen, bramen, kruiden en soms peper en viooltjes. De smaak van Shiraz wijnen is krachtig en vol, met stevige tannines en een lange afdronk. De Shiraz druif wordt vaak verbouwd in warme klimaten, waar de druiven volledig rijp kunnen worden en hun kenmerkende smaken en aroma's kunnen ontwikkelen.

Shiraz wijnen zijn vaak uitstekende begeleiders bij vleesgerechten, zoals gegrild rundvlees, lamsvlees en wild. Ze gaan ook goed samen met kaas, chocolade en kruidige gerechten. De Shiraz druif is een belangrijke druivensoort in de wijnindustrie en wordt wereldwijd verbouwd. Het produceert wijnen van hoge kwaliteit die vaak worden gewaardeerd om hun volle body en rijke smaken. Als u op zoek bent naar een volle en krachtige rode wijn, dan is de Shirazdruif zeker het proberen waard. Deze wijndruif zit verwerkt in de cabernet sauvignon / merlot / shiraz / pinotage wijn uit het Kus van Thérèse wijnassortiment.

Pinotage druif

De Pinotage druif is een unieke druivensoort die alleen in Zuid-Afrika wordt verbouwd. Het is een blauwe druif die in 1925 door Abraham Izak Perold is gecreëerd door de Pinot Noir en Cinsault druiven te kruisen. Pinotage wijnen zijn vaak kenmerkend door hun diepe kleur en complexe smaakprofiel. Ze hebben aroma's van rijp fruit zoals zwarte bessen, pruimen en kersen, en kunnen ook hints van rook, tabak en leer bevatten.

De smaak is vaak vol en krachtig, met een hoge zuurgraad en stevige tannines. Pinotage wijnen kunnen ook een licht aardse of kruidige toon hebben, afhankelijk van het specifieke terroir waar de druiven zijn verbouwd.

Pinotage wijnen zijn uitstekende begeleiders bij rood vleesgerechten, waaronder steaks en wild. Ze gaan ook goed samen met kruidige gerechten en rijpe kaassoorten. Pinotage wijnen kunnen jong worden gedronken, maar kunnen ook goed ouderen en zich ontwikkelen in de fles gedurende meerdere jaren.

Pinotage is een belangrijke druivensoort in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en wordt voornamelijk verbouwd in de regio's Stellenbosch, Swartland en Paarl. Het is een uitdagende druif om te verbouwen en te vinifiëren, maar als het goed wordt gedaan, kan het wijnen van hoge kwaliteit opleveren die geliefd zijn bij wijnliefhebbers over de hele wereld. Pinotage is een unieke en interessante druivensoort die het ontdekken waard is.

Als u op zoek bent naar een complexe en uitdagende wijn om te proeven, dan is Pinotage zeker een aanrader. Deze wijndruif zit verwerkt in de cabernet sauvignon / merlot / shiraz / pinotage wijn uit het Kus van Thérèse wijnassortiment.

Tempranillo druif

De Tempranillo druif is een blauwe druivensoort die wordt verbouwd in Spanje, maar ook in Portugal en andere delen van de wereld. Het is een van de belangrijkste druivensoorten van Spanje en wordt gebruikt om enkele van de beste rode wijnen ter wereld te produceren. Tempranillo wijnen zijn vaak kenmerkend door hun diepe kleur en complexe smaakprofiel. Ze hebben aroma's van rijp fruit, zoals kersen en pruimen, en kunnen ook hints van leer, tabak en kruiden bevatten.

De smaak is vaak vol en krachtig, met stevige tannines en een hoge zuurgraad. Tempranillo wijnen zijn uitstekende begeleiders bij vleesgerechten, zoals lamsvlees, rundvlees en varkensvlees. Ze gaan ook goed samen met pittige gerechten en rijpe kaassoorten. Tempranillo wijnen kunnen jong worden gedronken, maar kunnen ook goed ouderen en zich ontwikkelen in de fles gedurende meerdere jaren.

Het is een uitdagende druif om te verbouwen en te vinifiëren, maar als het goed wordt gedaan, kan het wijnen van hoge kwaliteit opleveren die geliefd zijn bij wijnliefhebbers over de hele wereld. Tempranillo is een druivensoort die het ontdekken waard is. Als u op zoek bent naar een complexe en uitdagende rode wijn om te proeven, dan is Tempranillo zeker een aanrader. Deze wijndruif zit in de tempranillo wijn uit het Kus van Thérèse wijnassortiment. 

Thérèse Boer wijn bestellen

In Librije’s winkel is het mogelijk om rode wijn online en offline te bestellen. Op dezelfde locatie als het restaurant van De Librije bevindt zich een sfeervolle winkel met producten die ook in het restaurant worden gebruikt. Hier is het mogelijk om gemakkelijk even wat producten te halen of om advies te krijgen over bijvoorbeeld een passend cadeau met rode wijn. Ook is het mogelijk om rode wijn online te bestellen in Librije’s winkel. Selecteer eenvoudig een aantal producten uit ons assortiment. De bestelde rode wijnen worden binnen twee werkdagen bezorgd.

Kus van Thérèse Rode wijn bewaren

Voor veel mensen blijft het een raadsel hoelang en hoe ze hun rode wijn kunnen bewaren. De houdbaarheid van een fles rode wijn hangt van meerdere factoren af. Het hangt af van de kwaliteit, de druif, de hoeveelheid alcohol en of de wijn op hout is gerijpt. Over het algemeen is rode wijn na opening nog twee à drie dagen drinkbaar, mits de rode wijn gekoeld bewaard wordt. Zo behoudt de rode wijn zijn optimale smaakbeleving.