Rode wijn 

Op zoek naar rode wijn? Kijk dan eens naar onze selectie rode wijnen die speciaal zijn geselecteerd door Thérèse Boer. Laat je verrassen door een heerlijke zachte rode wijn of kies voor een droge rode wijn die iets meer ‘body’ heeft. Al onze rode wijnen behoren tot het Kus van Thérèse wijnassortiment. Deze wijn staan kwaliteit en zijn exlusief te verkrijgen in Librije’s winkel.

Rode wijn

2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rode wijn

2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rode wijn 

Op zoek naar rode wijn? Kijk dan eens naar onze selectie rode wijnen die speciaal zijn geselecteerd door Thérèse Boer. Laat je verrassen door een heerlijke zachte rode wijn of kies voor een droge rode wijn die iets meer ‘body’ heeft. Al onze rode wijnen behoren tot het Kus van Thérèse wijnassortiment. Deze wijn staan kwaliteit en zijn exlusief te verkrijgen in Librije’s winkel.

Rode wijn soorten

Er zijn talloze rode wijn soorten beschikbaar, elk afkomstig van verschillende druivenrassen en regio's. Enkele populaire soorten zijn Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah, Cabernet Sauvignon en Tempranillo. Elke rode wijnsoort heeft zijn eigen karakteristieken, variërend van fruitige en lichte wijnen tot volle en krachtige varianten. Het is de moeite waard om verschillende soorten rode wijn te proeven om jouw persoonlijke favorieten te ontdekken.

Zachte rode wijn

Zachte rode wijn is een variant die minder tannines bevat en daardoor een soepeler mondgevoel biedt. Deze wijnen hebben vaak een fruitig karakter en zijn minder krachtig van smaak. Enkele voorbeelden van zachte rode wijnen zijn Merlot, Grenache en Beaujolais. Zachte rode wijnen zijn vaak veelzijdig en kunnen goed samengaan met verschillende gerechten, waaronder gevogelte, pasta en milde kazen.

Droge rode wijn

Droge rode wijn is een type wijn dat weinig restsuikers bevat. Het heeft over het algemeen een hoger tanninegehalte, waardoor het een droger mondgevoel geeft. Droge rode wijnen variëren in smaakprofiel, van licht en fruitig tot krachtig en complex. Enkele populaire droge rode wijnen zijn Cabernet Sauvignon en Tempranillo. Deze wijnen zijn vaak veelzijdig en passen goed bij verschillende gerechten. Het is belangrijk op te merken dat "droog" verwijst naar het suikergehalte van de wijn en niet naar de afwezigheid van smaak.

Goede rode wijn

Als je op zoek bent naar een goede rode wijn, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden. In de eerste plaat is de het land van herkomst erg belangrijk. Ook is het wijnhuis een bepalende factor omdat ieder wijnhuis zijn wijn op een andere manier produceert. Daarnaast speelt de rijpingstijd een rol in de kwaliteit van de wijn. Ook persoonlijke smaakvoorkeuren zijn belangrijk, dus het is aan te raden om verschillende wijnen uit te proberen en te ontdekken welke jouw smaakpupillen verwennen.

Beste rode wijn

De term "beste rode wijn" is subjectief, omdat het afhangt van individuele smaakvoorkeuren. Elke wijn smaakt namelijk anders en heeft een ander smaakprofiel. Net zoals het grote aantal aan verschillende wijnen zijn er ook veel verschillende smaakvoorkeuren bij mensen. De een houdt van een glas rode wijn die licht valt en de ander van een glas met veel inhoud en diepte. Om de reden is het moeilijk om te zeggen welke wijn het beste is. Daarom is het belangrijk om veel verschillende soorten rode wijn te testen zodat je op een gegeven moment precies weet welke smaak het beste bij je past. Wij helpen je hier graag en hebben daarom een kleine selectie aan rode wijnen voor je geselecteerd. Deze wijnen hebben ieder zijn eigen karakter en verhaal.

Kus van Thérèse Rode wijn bewaren

Voor veel mensen blijft het een raadsel hoelang en hoe ze hun rode wijn kunnen bewaren. De houdbaarheid van een fles rode wijn hangt van meerdere factoren af. Het hangt af van de kwaliteit, de druif, de hoeveelheid alcohol en of de wijn op hout is gerijpt. Over het algemeen is rode wijn na opening nog twee à drie dagen drinkbaar, mits de rode wijn gekoeld bewaard wordt. Zo behoudt de rode wijn zijn optimale smaakbeleving.

Thérèse Boer Rode wijn bestellen

In Librije’s winkel is het mogelijk om rode wijn online en offline te bestellen. Op dezelfde locatie als het restaurant van De Librije bevindt zich een sfeervolle winkel met producten die ook in het restaurant worden gebruikt. Hier is het mogelijk om gemakkelijk even wat producten te halen of om advies te krijgen over bijvoorbeeld een passend cadeau met rode wijn. Ook is het mogelijk om rode wijn online te bestellen in Librije’s winkel. Selecteer eenvoudig een aantal producten uit ons assortiment. De bestelde rode wijnen worden binnen twee werkdagen bezorgd.