Restaurant De Librije

Ik wil reserveren voor
Lunch & Diner
Voor reserveringen vanaf 6 personen en voor de Chefs Table kunt u ons bellen op 038-8530000 of een e-mail sturen naar info@librije.com
Bekijk hier onze Librije-arrangementen

Restaurant De Librije

Jonnie en Thérèse: ‘Eten en drinken doen we elke dag, maar deze dagelijkse behoefte maken wij graag tot een feest voor u, zodat u deelgenoot wordt van onze liefde voor lekker eten en mooie wijnen. Wij zijn allebei opgegroeid in deze omgeving. Een wereld van snoekbaars vangen, watermunt plukken, boleten en cantharellen zoeken en met de punter de eendenkooi in. Vindt u het gek dat we daardoor verliefd zijn geworden op al die prachtige regionale producten?

Veel mensen noemen het koken met regionale producten onze specialiteit, maar wij denken eerder dat we speciaal zijn juist omdat we geen specialiteit hebben. Wanneer je kookt en bedient met hart en ziel, vanuit je gevoel, is alles immers speciaal. Samen met ons team verkennen wij iedere dag de mogelijkheden van een liefdevolle relatie tussen wijn en spijs. De dingen die we daarbij telkens weer ontdekken willen we aan u laten proeven, om u te verwennen, zonder poespas.’

Historie

Jonnie wordt op vierentwintigjarige leeftijd chef-kok bij Restaurant De Librije en enkele jaren later neemt hij samen met Thérèse het restaurant over. In 1993 wordt De Librije bekroond met haar eerste Michelinster. In 1999 volgt de tweede en daarmee is Jonnie de jongste tweesterrenkok in Nederland. In 2004 is De Librije het tweede restaurant in Nederland dat een derde ster krijgt.

Menu

De Librije heeft een idiosyncratisch handschrift ontwikkeld.

Er wordt veel gebruikgemaakt van authentieke streekproducten in samenspel met de nieuwste kooktechnieken. Een innovatieve keuken met hier en daar een mondiale toets. Wij nemen u mee naar onze wereld vol passie en liefde voor het vak.

Jonnie en Thérèse: “Na 20 jaar stappen wij af van de traditionele menukeuze en stellen wij u in de gelegenheid om uw eigen menu samen te stellen. Om uw keuze spannender en verrassender te maken waardoor u meer uit onze keuken ervaart, bieden wij u naast onze à-la-cartegerechten en het vegetarische menu een speciaal ‘Librije’s mini-menu’.”

Mini-Menu

Librije’s mini-menu

Bij dit menu kiest u zelf vier gerechten door per gerecht een keuze te maken uit de drie genoemde, op het seizoen aangepaste, ingrediënten en worden de overige drie gerechten door de chef aangevuld. Dit vormt samen een menu van zeven mooie gerechten. Ook geven wij u hierbij de mogelijkheid om per gerecht een vegetarisch ingrediënt te kiezen. Met andere woorden: samen met u komen wij tot een verrassend menu.

 

Wijnkaart

Thérèse: ‘Mag ik u iets vertellen over onze wijnen?’

Naast het pure eten wil ik graag passende wijnen serveren. Iedere week proef ik met mijn team enkele gerechten, waarbij we verschillende wijnen proberen. We proeven net zolang totdat we de juiste combinatie hebben gevonden. Samen met de sommeliers serveer ik graag een passende wijn bij het gerecht van uw keuze. Natuurlijk houden wij daarbij rekening met uw wensen.

Daarnaast kan ik u onze wijnkaart presenteren met wijnen uit de hele wereld. Wij bieden u een keuze uit twintig open wijnen, wat u de gelegenheid geeft een groot aantal verschillende wijnen te proeven. Ik voorzie u graag van advies bij uw wijnkeuze, zodat wij uw lunch of diner tot een complete ervaring kunnen maken. Geniet…’

Lunchen bij De Librije

Culinair verwend worden met het gevoel alsof u buiten bent. Met ons glazen dak geniet u in het daglicht van onze lunch. Tijdens de lunch worden dezelfde gerechten geserveerd als tijdens het diner. U kunt bij De Librije terecht voor een lunch op vrijdag en zaterdag.

Librije’s Kadootje

Op zoek naar een leuk cadeau? Met Librije’s Kadootje geeft u een onvergetelijke ervaring cadeau. Met keuze uit een geheel verzorgd diner- of hotelarrangement, een workshop in Librije’s Atelier of een vrij te besteden bedrag. De cadeaukaart wordt verzonden in een luxe cadeauverpakking.

Bestel hier uw Kadootje.

Chef’s Table

Aan de Chef’s Table bevindt u zich op een zeer unieke plek! Ontdek met uw vrienden, collega’s of familie het bruisende hart van het restaurant, waarbij u geniet van uw lunch of diner met zicht op Librije’s zwarte brigade. Een bijzondere beleving én een onvergetelijke ervaring!
De Chef’s Table is ideaal voor gezelschappen van 6 tot 12 personen.

Private Dining

Voor onze gasten die in een meer besloten sfeer in gezelschap willen lunchen of dineren, hebben wij de Thorbecke Salon beschikbaar. Deze grote en ruim opgezette Salon, voorheen vijf cellen, is sfeervol ingericht en biedt plaats voor 10 tot 32 gasten. De Thorbecke Salon heeft een prachtig uitzicht op Restaurant De Librije.
In de Thorbecke Salon serveren wij diverse menu’s met daarbij, indien u dit wenst, een passend wijnarrangement.

U kunt de Thorbecke Salon van Restaurant De Librije reserveren via onze afdeling Private Dining via telefoonnummer 038-8530000 of per e-mail privatedining@librije.com.

  • per e-mail

    privatedining@librije.com

  • Telefoon

    0031 – (0)38 853 0000