Over De Librije

Jonnie Boer werd op 24-jarige leeftijd chef-kok bij Restaurant De Librije. En enkele jaren later kocht hij het restaurant samen met zijn vrouw Thérèse, een gerespecteerd wijnkenner en gastvrouw. Kort na de overname van het restaurant, volgde in 1993 de eerste Michelinster. In 1999 ontvingen ze de tweede ster en werd hij de jongste tweesterrenchef van Nederland. In 2004 werd De Librije het tweede restaurant in Nederland, welke een derde ster kregen. De Librije heeft sindsdien drie *** Michelin sterren en staat sindsdien aan de top van Nederland. Eind 2017 hebben Jonnie en Thérèse Brass Boer geopend op Bonaire. Begin 2019 hebben ze een tweede vestiging geopend in hun eigen woonplaats: Zwolle. Waardoor deze Brass Boer Thuis werd genoemd.


De Librije

Restaurant De Librije staat voor volop genieten met bijzondere gerechten, bijpassende wijnen in een sfeervolle en moderne ambiance. Het interieur is ruim en organisch. De basis van de keuken is pure ingrediënten van leveranciers in de omgeving. Jonnie en zijn keukenbrigade zorgen voor perfectie in de keuken. Thérèse en haar team staan garant voor een bijzondere wijn- en spijscombinatie. Geur, smaak en beleving. Het is de ongekende rijkdom waarin we onze gasten laten delen. De smaak van De Librije. Ondeugend en creatief. Bekroond, bewonderd en begeerd. Gasten verwachten veel. Maar ze krijgen meer. Ondergedompeld in een wereld, waar elk gevoel wordt gestimuleerd en elk detail telt. Waar alles puur is: authentiek en onvervalst. Puur en uit betrouwbare bron. Dat is de wereld van de Librije. Nergens anders dan bij de Librije leeft de smaak van De Librije. Een voorproefje voor gasten om te ervaren. Om te proeven, te voelen, te zien en te ruiken. Om te ontdekken en te genieten. Het is een wereld waarin recepten aanvoelen als geheimen, ingrediënten zoals wonderen, gastronomie als perfecte perfectie. De Librije, een verzamelnaam voor alles wat we willen delen met onze gasten - op elke locatie. Ervaringen, producten, concepten en accommodaties; het beste van het beste. Een naam die we met trots hooghouden, omdat het de enige naam is die onze kostbare belofte volledig onthult. De gouden draad die successen uit het verleden verbindt met een veelbelovende toekomst.

 

Librije Beheer BV bestaat uit de kwaliteitsbedrijven restaurant De Librije, Librije’s Hotel, Librije’s Winkel en Librije’s Atelier in Zwolle. Restaurant Brass Boer is gevestigd op Bonaire en in Zwolle. Bar Senang is gevestigd op Bonaire en in Zwolle.

Jonnie en Thérèse Boer leveren met hun medewerkers een hoge kwaliteit, waarin de beleving van de gast altijd voorop staat.


Librije's winkel

Regelmatig kregen wij de vraag van gasten of zij niet wat gelei, jam of dressing, zoals geserveerd werd in De Librije, konden kopen. Dit leidde tot de opening van Librije’s Winkel in 2005 en enige tijd later de webwinkel. In Librije’s Winkel bieden we een breed scala aan pure en culinaire producten, alle met liefde, kennis en kunde bereid of geselecteerd. Naast Librije’s Winkel in Zwolle en deze webwinkel, zijn verscheidene producten op diverse verkooppunten door heel Nederland verkrijgbaar. 


Ook zijn er in Librije's winkel luxe geschenk- en wijnpakketten verkrijgbaar. Zo is het mogelijk om een klein stukje van de Librije aan een andere cadeau te geven. Het is mogelijk om het geschenk- of wijnpakket in te laten pakken zodat het er extra mooi uit ziet wanneer het cadeau wordt gegeven. Wij wensen u veel winkelplezier toe.