Kus van Thérèse: Sake

Deze heerlijke sake is heerlijk van smaak met tonen waaraan je kunt denken aan de frisheid van appel en peer. De sake wordt in Japan gebrouwen en waarborgt hierdoor een bijzonder bereidingswijze en smaak. 

€ 45,00

Maximaal 200 tekens

Meer informatie

Hakutsuru Junmai Daiginjo sake heeft een delicaat aroma met tonen van vers fruit zoals appel en peer. In de mond is hij soepel en verfijnd met een zijdezachte textuur en een evenwichtige zuurgraad. De afdronk is helder en zuiver, met een lichte nootachtige toon.

Deze sake is een junmai daiginjo, wat betekent dat hij gemaakt is van minimaal 50% gepolijste rijst en geen toegevoegde alcohol bevat. Het wordt gemaakt met een rijstvariëteit die speciaal door Hakutsuru is ontwikkeld, evenals met ondergronds water uit het Rokko-gebergte, dat weinig ijzer bevat maar rijk is aan fosfor, calcium en kalium, waardoor het een hard water is dat geschikt is voor het brouwen van sake.

In de Hakutsuru-brouwerijen worden de productieprocessen zoals wassen, stomen, mouten, fermenteren en persen met de hand gedaan, en alle gebruikte gist is afkomstig van thuisveredeling, waaronder een gist die speciaal is ontwikkeld om langzaam te fermenteren bij lage temperatuur, wat ideaal is voor het conserveren de delicate aroma's tijdens het brouwen van een daiginjo.

Deze sake moet gekoeld geserveerd worden en past goed bij lichte gerechten zoals sushi, sashimi, zeevruchten of gegrilde groenten.

Inhoud: 750ml