Kus van Thérèse: Solaris Barrique

Wij omschrijven deze wijn als stevig, tegelijk zacht en zelfs iets romig. In de smaak witte perzik, rijpe gele appel en een subtiele invloed van het hout dat iets notigs en kruidigs aan de wijn geeft.

€ 22,50

Maximaal 200 tekens

Meer informatie

Solaris Barrique is een witte wijn die wordt geproduceerd van de Solaris-druif, die bekend staat om zijn hoge suikergehalte en fruitige aroma's. Deze wijn wordt geproduceerd door de druiven te laten rijpen in eikenhouten vaten, waardoor de wijn extra complexiteit en smaak krijgt.

De Solaris Barrique heeft een goudgele kleur en een intense, fruitige geur. De smaak is vol en rijk, met tonen van witte perzik, rijpe gele appel en een subtiele invloed van het hout dat iets notigs en kruidigs aan de wijn geeft. De wijn heeft ook een lange afdronk, wat betekent dat de smaak lang blijft hangen nadat je de wijn hebt gedronken.

Deze wijn past goed bij stevige visgerechten, wit vlees, kazen en zelfs bij desserts met fruit. Het wordt aanbevolen om deze wijn gekoeld te serveren, maar niet te koud om de smaken volledig tot hun recht te laten komen. Solaris Barrique is afkomstig uit Nederland. Het is een relatief nieuwe wijn op de markt, maar wordt steeds populairder vanwege zijn unieke smaak en aroma.

Deze wijn is stand tot gekomen door een samenwerking tussen Wijngoed Gelders Laren, Neerlands Wijnmakerij te Bentelo en Thérèse Boer van Restaurant De Librije.

Serveeradvies: 10 tot 12°C,

Alcoholpercentage: 12,5% Vol 

inhoud: 0,75L