Picadillo

Deze veelzijdige en rijke melange vind zijn oorsprong in Midden-Amerika. Bevat jalapeno en oregano. Heerlijk bij empanadas en taco's. 

€ 4,29
Meer informatie

De naam picadillo is afgeleid van het werkwoord ‘picar’, dit betekent kleine stukjes gehakt in het Spaans. Deze veelzijdige, rijke melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals jalapeno en oregano. De melange wordt vaak gebruikt in Mexicaanse gerechten zoals empanada’s en taco’s.

De naam picadillo is afgeleid van het werkwoord 'picar'. Elk land heeft zijn eigen versie met diverse extra ingrediënten. Eigenlijk is Picadillo dus de naam voor een veelzijdig gehaktrecept. In Midden-Amerika wordt het gebruikt om empanada’s mee te vullen en in Mexico eet men het gehaktmengsel met tortilla’s. Een veelzijdige, exotische melange dus, die iets bijzonders kan maken van een pond rundergehakt.

Picadillo wordt vaak gebruikt in Mexicaanse gerechten zoals empanadas, tortilla's en taco’s.

Recepten waar de picadillo goed tot zijn recht komt: Recepten Picadillo

Ingrediënten: paprika, knoflook, chili, oregano 6,1%, komijnzaad, jalapeño 1,9%, peterselie, korianderblad, zwarte peper, gerookte paprika, lavaswortel, kaneel, piment. Bevat geen toegevoegd zout.

Inhoud: 75g