Za'atar

Deze kruidige, frisse melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals sumac en tijm. Heerlijk in combinatie met brood of als dip bij groenten.
€ 4,95
Meer informatie

Za’atar is een groene kruidenmelange en zeer populair in het Midden-Oosten. Brood met olijfolie en Za’atar is daar een populair ontbijtgerecht. Deze kruidige, frisse melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals sumac en tijm. Heerlijk in combinatie met brood of als dip voor groenten, maar ook lekker als marinade voor gevogelte of vlees.

Za'atar is tevens de naam van een soort wilde oregano die smaakt naar tijm en oregano tegelijk. Samen met olijfolie en brood is Za'atar het nationale ontbijtgerecht van de Palestijnen, maar wordt ook in licht afwijkende samenstelling gegeten in Libanon, Syrië en andere landen van het Midden-Oosten. Wanneer de Za’atar gemengd wordt met olijfolie, ontstaat een mengsel dat bekend staat als za'atar-wu-zayt of zeit ou za'atar (zeit of zayt, dat betekent olie in het Arabisch en olive in het Hebreeuws). Dit mengsel wordt vooral gebruikt in combinatie met brood, meegebakken op het brood of als dip voor brood en groente.

Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Brood met olijfolie en Za’atar is daar een bekend ontbijtgerecht. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten zoals sumac en tijm.

Wanneer je de Za’atar mengt met olijfolie, krijg je za'atar-wu-zayt of zeit ou za'atar (zeit of zayt betekent olie in het Arabisch en olijf in het Hebreeuws). Dit mengsel wordt vooral gebruikt in combinatie met brood. Door het bijvoorbeeld mee te bakken op brood of als dip voor brood en groente. Za’atar is ook een heerlijke marinade voor kip of vlees.

Recepten waar de Za'atar melange goed tot zijn recht komt: Recepten za'atar

Ingrediënten: sesamzaad, sumac 28%, tijm 13%, majoraan, oregano, zout 2,4%, basilicum.

Inhoud: 65 g