Kus van Thérèse: Chardonnay

Nieuw-Zeelandse Chardonnay is een fruitige en elegante wijn met tonen van citrus, perzik en appel. Perfect bij visgerechten en als aperitief.
€ 20,00

Maximaal 200 tekens

Meer informatie

Nieuw-Zeelandse Chardonnay is een wijn die wordt geproduceerd van de Chardonnay-druiven die worden verbouwd in de wijnregio's Hawke's Bay en Marlborough. Deze regio's hebben een koel klimaat en een bodem die rijk is aan mineralen, wat de ideale omstandigheden biedt voor de productie van hoogwaardige Chardonnay-wijnen.

Een van de kenmerken van Nieuw-Zeelandse Chardonnay is de frisse en fruitige smaak met tonen van citrus, perzik en appel, en een lichte hint van vanille en eikenhout. Dit komt door de combinatie van het koele klimaat en de unieke bodemsamenstelling die de druiven een unieke smaak en karakter geeft.

Nieuw-Zeelandse Chardonnay is een populaire keuze voor liefhebbers van witte wijn vanwege zijn complexe en elegante smaak en aroma's. Het is een wijn die goed past bij visgerechten, zeevruchten, salades en lichte kazen. Door zijn frisse smaak is het ook een goede keuze als aperitiefwijn.

Een ander voordeel van Nieuw-Zeelandse Chardonnay is dat de wijnmakers in Nieuw-Zeeland vaak kiezen voor een minimalistische aanpak bij het produceren van de wijn. Dit betekent dat er weinig gebruik wordt gemaakt van toevoegingen zoals suiker, gist en andere additieven, wat resulteert in een wijn die puur en natuurlijk is.

Nieuw-Zeelandse Chardonnay is een wijn die zeker de moeite waard is om te proberen voor iedereen die houdt van elegante en complexe witte wijnen. Het is een wijn die goed past bij verschillende gerechten en die de kenmerkende smaken en aroma's van Nieuw-Zeelandse wijn combineert met de klassieke stijl van Chardonnay.

Serveeradvies: 10°C

Alcoholpercentage: 13%

Inhoud: 0,75L